forex trading logo

Bulgarian English French German Norwegian Polish Romanian Russian Turkish

Меню

Кой е Онлайн ?

В момента има 260 посетителя в сайта
Home Стипендии
СУ „Ангел Каралийчев“ – медали

Ученици от СУ „Ангел Каралийчев“ – Стражица са удостоени с медали за отличник и победител в конкурс, организиран от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България


На 4 юни в Националния дворец на децата Орденът на Рицарите Тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България, награди победителите в Международния конкурс за детска рисунка ,,Рицарят в мен” и Националния литературен конкурс ,,Рицарска постъпка”. Конкурсът се организира от  Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим – Велик Приорат България, РУО – София и Националния дворец на децата и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 г. Великият Приор генерал-майор Румен Ралчев, Велики офицери, Командери, Рицари и Дами връчиха грамоти и стипендии на отличилите се.

Две осмокласнички от Средно училище „Ангел Каралийчев“ – Стражица представиха достойно област Велико Търново. Те бяха отличени като отличник и победител в раздел проза: Виолета Асенова Маринова – с грамота и медал за отлично представяне, а Ивайла Евгениева Иванова – победител с грамота, медал и парична награда. Грамоти получиха и Дора Йорданова Димитрова – преподавател по български език и литература, и директорът на СУ „Ангел Каралийчев“ Пенка Донева Димитрова. В конкурса са участвали над 500 ученици от България и Австрия.

 

Идеята на конкурса е да провокира учениците от 5 до 12 клас чрез творбите си да пресъздадат рицарството – като изграждане на личности и характери, като школа за израстване и развитие. В творбите си учениците представиха своята представа за идеалите на рицарството в съвременния свят – сила и смелост, достойнство и чест, любов и милосърдие,  героизъм и мечтателност, благородство и милосърдие към онеправданите и защита на слабите, щедрост и човечност.

 

 

 

Популярно

Последни новини

Полезни връзки

Медии


Administrator MK

Стражица Стражица Стражица