forex trading logo

Bulgarian English French German Norwegian Polish Romanian Russian Turkish

Меню

Кой е Онлайн ?

В момента има 397 посетителя в сайта
Home Каралийчеви дни
Стражица - Каралийчеви дни

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА „СПОМЕН ОТ КАРНАВАЛА НА ПРИКАЗКАТА“

 

Изложбата съдържа рисунки на ученици от СУ „Ангел Каралийчев“


 

ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „НАЙ-ДЪЛГАТА ПРИКАЗКА“

 

Това е втората най-дълга приказка, създадена от учениците от Средно училище „Ангел Каралийчев“ в град Стражица. Първата се роди през 2014 година, като в написването ѝ участваха ученици и учители и от други училища. Идеята и енергията на госпожа Пенка Димитрова – директор на СУ „Ангел Каралийчев“ -  тогава обедини творческите усилия на много хора от различни училища, на различна възраст и с различни стилове и литературни вкусове.

Историите в проза и в стихове са написани от ученици от СУ „Ангел Каралийчев“. Местата и останалите герои са реални и всяка прилика не е случайна. В текста на тазгодишната най-дълга приказка присъства и частта от предишната, създадена от нашите ученици. Точно нея Питката чете, тъй като любопитството ѝ я води в училището, а там ученици пишат най-дългата приказка

© Издава СУ „Ангел Каралийчев“

2020 г., гр.Стражица


ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА „НАСЛЕДНИЦИ НА AНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ“

Книгата съдържа авторски материали на ученици от СУ „Ангел Каралийчев“.

Част 1  Докоснати от Музата на поезията

Част 2  Сладкодумни разказвачи

© Издава СУ „Ангел Каралийчев“

2020 г., гр.Стражица

 

Скъпи читателю,

Бих искала да кажа: „ Щом държиш в ръцете си тази книга, значи си приятел на нашите талантливи деца“, но се сетих, че тя е по-различна от книгите, с които сме свикнали. Е, значи ще я държиш в сърцето си, сигурна съм.Сигурна съм, защото в нея са събрани някои от текстовете на ученици от Средно училище „Ангел Каралийчев“ в град Стражица, създавани по различен повод през последните десетина години. (Не е възможно книгата, пък била тя и електронна, да побере всичко, написано от тях.) Те ще грабнат сърцето ти, читателю, защото ще усетиш, четейки, радостта от творчеството и споделянето, озарението и вдъхновението на нашите млади автори. А също така и дарбата им. Затова нарекохме сборника „Наследници на Ангел Каралийчев“. Когато питали Ангел Каралийчев дали има деца, той отговарял: „Всички българчета са мои деца.“ Ние, всички българи, сме духовните деца на Приказника, Вълшебника, Сладкодумния разказвач. Сега на теб, читателю, духовно чедо на Каралийчев, ти предстои среща с други негови наследници – сладкодумни разказвачи и докоснати от Музата на поезията. Общуването с тях ще ти донесе радост, защото ще стане чрез техните приказки, разкази, есета и стихотворения, с други думи - чрез/през красотата.

Леко четене, скъпи читателю!

На добър час на книгата и авторите!

Тодорка Цонева

 

Популярно

Последни новини

Полезни връзки

Медии


Administrator MK

Стражица Стражица Стражица